Cropped landscape
Sport
Közel 170 nevezés érkezett a szezonnyitó Eger Ralira
2019-03-2520:06
Ismét Egerben indul a rali szezon. Az idei Eger Rallye különlegessége, hogy a pénteki rajtceremóniát követően rögtön egy esti gyorsasági szakasszal indul a futam. Emellett újdonság még, hogy egy újabb márkakupa-sorozatot is indítanak, amivel főként a fiatalokat igyekeznek megszólítani. 
A 2019-es raliszezon első versenyhétvégéjének újra a hevesi megyeszékhely, valamint a Bükk, illetve a Mátra útjai adnak otthont. A március 29-én, pénteken induló esemény felvezetéseként Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta, különleges lesz ez az év, hiszen idén rali Európa-bajnoki futamot is rendeznek Nyíregyházán, ami már az első, egri verseny nevezéseiben is lemérhető.
Csúcsot döntöttünk nevezői létszámban, két utánpótlás kategóriát indítunk itt, Egerben, úgyhogy nagyon nagy várakozás előzi meg az Eger Rallye-t. Egy új rendezési feltétellel pénteken már versenyeznek a versenyzők, úgyhogy egy különleges Eger Rallye-ra készülünk
– mondta Oláh Gyárfás.
 
Újdonság, hogy már pénteken elkezdődik a verseny.
Csinálunk egy gyorsasági szakaszt még péntek este a rajtceremónia után, ez az Egerszalók-Eger közti rész. Egy 4,5 km-es részen fognak menni, de már mért idővel, úgyhogy oda kilátogatnak azok, akik ezt szeretik
– nyilatkozta az esemény főszervezője, Adamovits Márk.
 
További újdonság, hogy a Kia révén újabb márkakupa-sorozat indul, elsősorban a fiatalok számára. Péntektől vasárnapig összesen 16 gyorsaságit kell a csapatoknak teljesíteniük. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ