Cropped landscape
Sport
Újra a Dortmundnál az előny
2019-03-3117:39
A Borussia Dortmund ismét pontelőnnyel áll a német labdarúgó Bundesliga élén. Legnagyobb riválisa, a Bayern München ugyanis csak döntetlent játszott Freiburgban.
Már 132 másodperc elteltével hátrányba került a Bayern a piros mezes Freiburg otthonában, miután Ginter beadása után Höler fejjel bevette a Neuer helyett lehetőséget kapó Ulreich kapuját. Lewandowski remek megmozdulása a 22. percben a lengyel 199. Bundesliga-gólját jelentette, de a Bayern hiába támadta végig a meccset, újabb gólra már nem volt képes, maradt az 1-1.
 
A Dortmund ellenben két góllal nyert otthon a Wolfsburg ellen, holott a rendes játékidő végén még 0-0 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban Paco Álcacer vágott be a 16-os vonaláról egy szabadrúgást, sőt egy kontra végén Sancho labdájából a másodikat is berúgta. A spanyol csatárnak ez volt a 16. gólja, amivel Lewandowski mögött második a góllövőlistán, a Dortmund előnye pedig hirtelen két pont lett a tabellán.
 
A Lipcse gólparádét rendezett Dárdai Pál Herthája ellen. Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese már a szünetre kétgólos előnybe került a hibát hibára halmozó berliniek ellen, a folytatásban pedig csak a gólkülönbség volt kérdéses. A dán Poulsen mesterhármasig jutott, a 64. percre ki is alakult az 5-0-s végeredmény. Dárdai úgy fogalmazott, hogy ez edzői pályafutása legsúlyosabb veresége, a Lipcse pedig tartja stabil harmadik helyét a Bundesliga tabelláján.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ