Cropped landscape
Sport
Visszavonul az olimpiai bajnok Knoch Viktor
2019-03-2213:48
gyorskorcsolya
Bejelentette visszavonulását az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, Knoch Viktor.A 29 éves sportoló egyéves pihenőidejét töltötte és most hozta meg a végleges döntést. 
A phjongcshangi téli olimpia után a váltóban aranyérmet szerző Knoch Viktor bejelentette, hogy felfüggeszti pályafutását, mert el kell gondolkoznia a jövőjén, így egyéves türelmi időt kért a szövetségtől, akik ebbe belementek. Knoch elmondása szerint ezt az időszakot főleg fiatalok edzésével, pihenéssel és gondolkodással töltötte, majd meghozta a nehéz döntést.
Azért azt tudni kell, hogy mindenki a versenyeket látja, a sikereket általában. De azért e mögött nap nap után 7-8 óra kemény edzésmunka van. Nagyon sok készülés és elég sok stressz egyébként, hogy milyen a szezon, milyenek a többiek, elég jól megyek, elég jó a technikám, úgyhogy igazából ez az a mentális része, ami úgy érzem, hogy nem hiányzik.
 Knoch arról is beszélt, hogy lát-e esélyt az esetleges visszatérésre.
Most nagyon erős már a válogatottunk, nagyon erős emberek vannak ott már négyes, ötös, hatos pozícióban is. Ha most azt láttam volna, hogy nincs negyedik embere a váltónak és egész évben csak szenvednek, mert nincs negyedik ember, és nem is látnám azt, hogy nincs, aki oda benőhetne, akkor lehet azt mondom, hogy elkorizgatok egy 90%-on és jó lesz, de nagyon nem ez a helyzet.
Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó hozzátette, nem akar elszakadni kedvenc sportágától, mindenképpen szeretne edzősködni, és a szövetséggel együtt dolgozni a jövőben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ