Cover
Sport
Vereség a nyitányon
2019-03-2209:19
2-0-ra kikapott Szlovákia ellen első Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén a magyar labdarúgó válogatott. A Nagyszombatban rendezett mérkőzésen bár dolgozott ki helyzeteket a magyar csapat, de mivel azokat nem tudta kihasználni, így esélye sem volt a szlovákok ellen. 
Az öt védős felállás már előre vetítette, hogy a piros mezes magyar válogatott a védekezést helyezi középpontba az Eb-selejtező első mérkőzésén Szlovákia ellen. Az első félidőben a 14. percben akadt dolga először Gulácsinak Pekárik lövésénél. Később kapufáig is eljutott a hazai csapat, de a mieink megúszták a gólt. Nem úgy a játékrész végén. A 42. percben Duda szerzett vezetést Szlovákiának Rusnák centerezését követően.

A szélső beadás előtt egyértelműen hibázott a védelem, mondta el Pető Zoltán korábbi válogatott labdarúgó a Jó Reggelt!-ben:
A beadót kellett volna gyorsabban leblokkolni. Én úgy gondolom, a Kádár Tominak kellett volna kikísérni a 16-osnak az oldalvonalához a támadót, hogy ne bírjon beadni. Szerintem neki kellett volna az embert fölvenni, nem a Kleinheisler Lacinak, aki végül is igazából, ha jól emlékszem a szituációra, mögötte jött a támadója, ő nem láthatta. Ha Tomi kimegy vele, nem hagyja megfordulni, nincsen beadás.
A fordulás után sem Marco Rossi együttese irányított, de Szalai révén majd később Orbán fejesénél is megszerezhette volna az egyenlítést a magyar csapat. A kinyíló magyar védelmet a végén Rusnák még megbüntette, így a végeredmény: Szlovákia - Magyarország 2:0. A 2. gólt ismét egy védelmi hiba előzte meg.
Korhut Misinek közelebb kellett volna állnia a csatárhoz. Az egy külön peches dolog, hogy a lábak között elment a labda, a Gulácsi nem ért le, én úgy gondolom, nem is volt egy olyan erős lövés egyébként. Szerencsés gól volt szerintem inkább, mint tudatos
- folytatta Pető Tamás.

Vasárnap folytatás Horvátország ellen a Groupama Arénában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ