Cropped landscape
Sport
Hat magyar a főtáblán
2019-03-2221:03
Szombaton az egyéni főtáblás küzdelmekben Szilágyi Áronnal kiegészülve összesen hat magyarért szoríthatunk a Ludovika Arénában. 
A 226 fős mezőny először kettéosztva csoportmérkőzéseket vívott, ezek után Decsi Tamás és Kossuth Bálint jutott egyenes ágon a szombati főtáblára. A folytatásban minden továbbjutónak plusz két asszót kellett vívnia a főtáblára kerüléshez. Hárman abszolválták a feladatot: Iliász Nikolász magyar házicsata után győzött Nagy Pál ellen, Gémesi Bence német ellenfelét múlta felül, 2017-es világbajnokunk, Szatmári András pedig szoros csatában nyert az amerikai Skeete ellen.
Nehéz meccsekre vártam, kicsit elszoktam már ettől, hogy itt a selejtezőben kell küzdenem. Most már két és fél éve nem történt ilyen, kicsit vissza kellett rázódnom, két négyes vereség becsúszott az első csoportkör alatt. Peches dolog volt, mert ha a kettőt megnyerem, akkor nem kellett volna utána vívnom
- mondta Szatmári a selejtező után.
 
Szilágyi Áron mellett így Decsinek, Iliásznak, Gémesi Bencének, Kossuthnak és Szatmárinak szoríthatunk a szombati főtáblás folytatásban. A világkupa programja vasárnap a csapatversennyel zárul.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ