Cropped landscape
Sport
12 magyar és 2 légiós Debrecenben a következő szezonban
2019-03-2216:13
Alig változó játékoskerettel, mindössze 2 légióssal és 12 saját nevelésű játékossal kezdi meg a 2019/20-as szezont a DVSC női kézilabdacsapata. A debreceni klub mai sajtótájékoztatóján elhangzott, a cél az, hogy az új idényben is nemzetközi kupaszereplést érő helyen végezzen a csapat. 
Bár a Debrecen még harcban van az EHF-Kupa selejtezőshelyekért, már az új szezon játékoskerete is végleges. Lotte Grigel,Anna Punko és Madalina Zamfirescu helyett Karnik Szabina,Elke Karsten és Vámos Petra érkezik. Így a csapat magja együtt marad.
A legjobb igazolás mindig egy jó keretnek a megtartása, vagy egy jó játékosnak a megtartása, hisz itt marad az a munka, amit vele együtt végeztünk, itt marad az a tudás, amit szerzett ebből a munkából, és itt marad az összeszokottság, amely az együtt gyakorló társaival természetesen kialakult
– mondta Köstner Vilmos, a DVSC Schaeffler vezetőedzője.
 
A debreceni keret kialakításánál cél volt az is, hogy kevés külföldi kézilabdázó alkossa, így a következő idényben már csak két légiós lesz. Miközben 12 olyan játékos lesz a csapat tagja, aki Debrecenben nevelkedett.
Hosszú éveknek a szisztematikus munkája, hogy eljutunk oda, hogy be merjük azt vállalni, hogy minél több fiatallal és saját nevelésű játékosokkal kiegészülve, rutinosokkal induljunk neki a következő éveknek
– nyilatkozta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.
 
A Loki célja az új bajnokságban is az lesz, hogy az első öt helyvalamelyikén végezzen, így a nemzetközi porondra léphessen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ