Cropped landscape
Sport
A hazai világkupára készül Szatmári András
2019-03-1915:15
kardvívás
Péntektől Budapest ad otthont a kardvívók Világkupa-versenyének. A mezőny erősségére jellemző, hogy a két évvel ezelőtti világbajnok Szatmári Andrásnak is selejtezőt kell vívnia.
A világ legjobb férfi kardozói érkeznek a hétvégén Budapestre, a Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni és csapat Világkupára. A verseny összesen 19 olimpiai bajnoki cím birtokosairól kapta nevét. A hagyományos, több mint fél évszázados múltra visszatekintő viadal 2015 után visszaköltözik a fővárosba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vadonatúj Ludovika Arénájába, ahol a múlt század elején a nagyhírű vívómesterek tanították a kard alapjait. A világbajnok kardvívó, Szatmári András kevésbé sikeres időszakon van túl, de most a maximumot szeretné kihozni magából.
Igazából, amit magamtól várok, az az, hogy próbáljak meg a legjobban vívni, maximális teljesítményt nyújtani. Aztán hogy ez eredményben hogy fog kinézni, reméljük minél jobban, jó lenne nyolcba vagy négybe kerülni a magyar közönség előtt. Csapatban pedig mindenképp döntőt vívni
- mondta Szatmári András.
 
Az egyéni verseny selejtezőit március 22-én, a döntőt 23-án, a csapatversenyt pedig 24-én rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ