Cropped landscape
Sport
A Győri Audi ETO KC nyerte a Magyar Kupát!
2019-03-1809:40
A Bajnokok Ligája középdöntője után a Magyar Kupában is találkozott a két magyar nagycsapat. A debreceni döntőben: Győr - Ferencváros 32-29. 
Olyan rajtot vett a zöld mezes Ferencváros, amely alighanem csak Elek Gábor vezetőedző rémálmaiban fordul elő. A BL középdöntőjében elért két bravúros döntetlen után ezúttal az első félidő felénél már 9-2-re vezettek a győriek, akik igazi örömkézilabdát mutattak be és 15-6-nál már kilencgólos előnyben is voltak a szétesően játszó Fradival szemben. A félidőben, 18-11-nél nem tudni, az FTC mestere mit mondott a lányoknak, de Kovacsicsék nem csupán talpra álltak, de szépen fokozatosan le is dolgozták a hátrányukat és 22-22-nél utolérték a Győrt. Innentől új meccs kezdődött, az idegeké, és ezt az ETO bírta jobban, másodszor is leszakította magáról a Fradit, 32-29-re nyert és elhódította a 2019-es női kézilabda Magyar Kupát.
Az első perctől látszott, hogy a védekezésünk, kapusteljesítményünk nagyon-nagyon jól működik, most tudtunk lőni könnyű gólokat, úgyhogy elég hamar öt-hat gólos különbség lett. Úgy gondolom, hogy kicsit azért a második félidőben megnyugodtunk az elején, a Fradi vissza is jött, de örülök, hogy most tudtunk egy lépcsőfokot mi lépni
– mondta Tomori Zsuzsanna.
 
A Győri Audi ETO KC története során idehaza 14-edszer lett kupagyőztes.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ