Cropped landscape
Sport
Robotok segítik a szurkolókat a tokiói nyári olimpián
2019-03-1517:12
A jövő évi tokiói olimpia szervezőbizottsága bemutatta pénteken azokat a robotokat, amelyeket az olimpia és a paralimpia alatt fognak alkalmazni. A szervezők szerint a robotok az olimpián dolgozók számára is egészségesebb és biztonságosabb munkakörülményeket biztosítanak majd. 
Egy méter magas, óránként 2.2 kilométer megtételére is képes, beszél és a nézőket a helyükre tudja kalauzolni. Ezekre lesz képes az úgynevezett HSR robot, amelyet az olimpia és a paralimpia alatt fognak alkalmazni Tokióban. Az embereket támogató robotot a játékok egyik szponzora fejlesztette ki.
Azért vagyok itt, hogy mindenki álmát megvalósítsam, hogy szabadon mozoghassak. Mindenki láthatja, hogy magamtól mozgok. Te is irányíthatsz engem. Jó vagyok a tárgyak behozatalára és szállítására is. Meghosszabbítható a karom, így fel tudom venni a tárgyakat a földről, de nálam magasabb dolgokat is fel tudok tenni bárhová
- mutatkozott be a HSR névre keresztelt, szurkolókat segítő robot.
 
További robotokat is bevetnek majd az olimpián, őket később fogják bemutatni. A projekt célja, hogybemutassák a robotok széles körű felhasználását a mindennapokban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ