Cropped landscape
Sport
Elkezdődött a Forma–1-es idény
2019-03-1514:05
Melbourne-ben elkezdődött a Forma–1-es világbajnoki sorozat 2019-es idénye. Nagy meglepetés egyelőre nincs, mindkét hajnali szabadedzésen a világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb.
Egy nappal a versenyigazgató, Charlie Whiting tragikus halála után Lewis Hamilton zárt az élen az F1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén. A Mercedes világbajnokát a második és harmadik helyen beérkező ferraris Sebastian Vettel és Charles Leclerc szűk 1 tizeden belül követte, míg a negyedik pozíciót Max Verstappen foglalta el a Red Bull-lal. 
 
Az első szabadedzéshez hasonlóan a másodikon is Hamilton végzett az élen, miközben a Mercedes fölényét Valtteri Bottas tette teljessé a második helyével. Az ezüstnyilak mögött a Red Bull párosa érkezett Verstappen, Gasly sorrendben, míg Vettel az ötödik, Leclerc pedig a kilencedik időt autózta Ferrarijával. 
 
Az Ausztrál Nagydíj magyar idő szerint szombat hajnalban a harmadik szabadedzéssel, majd az időmérővel folytatódik, a futamot vasárnap reggel 6 óra 10 perctől rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ