Cover
Krónika
Razzia: Újranyitják a Prisztás-aktákat
2019-03-1221:13
Hatvani István, Hatyi vagy mégis Jozef Rohac ölte meg Prisztást? A Prisztás-ügy perújításának ezt a kérdést kell tisztáznia. Az ECHO TV Razzia című műsora ezt a témát járta körül.
A Prisztás-per 2013 májusában kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat szerint az egykori olajmaffiózó Portik Tamásnak és az éjszakai életből ismert, több szórakozóhelyet üzemeltető Prisztás Józsefnek is ugyanaz a férfi, az alvilág pénztárosának tartott Lakatos András, becenevén Kis Bandi tartozott. A férfi 2017-ben novemberében adott interjút a Razziának.
Boros volt az első, aki elkezdte hangoztatni, hogy a Prisztás-gyilkosságot Portik megrendelésére követték el. A másik fontos dolog, hogy a Prisztást nem az elítélt Hatyi ölte meg, hanem a Rohac
- fogalmazott akkor Kis Bandi.

2016 májusában a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletet hirdetett. Úgy tűnt, hogy a Prisztás-ügy ezzel lezárult, azonban itt is feltűnt a Patkány becenévre hallgató, Jozef Rohac, akit a Fővárosi Ítélőtábla 2017 májusában életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Boros József és Fenyő János meggyilkolása miatt. Ugyanilyen súlyos büntetést mértek rá Szlovákiában is 2018 nyarán, mert az 1990-es években több alvilági csoport vezetőjét likvidálta könyörtelenül.

A két életfogytig tartó büntetés kihirdetése között szólalt meg a lelkiismerete. Ekkor vállalta magára a Prisztás-gyilkosságot.
Ami megdöbbentő, az a Prisztás-ügy. A nyomozóhatóságnak körülbelül egy éve jelzem, hogy ebben az ügyben ártatlan emberek vannak elítélve 15 évekre. Én ismerem az ügy hátterét. Vannak bizonyítékok, ismerem az elkövetőt és meg akarom nevezni
- fogalmazott. Nem sokkal később Jozef Rohac a Nemzeti Nyomozóirodán beismerő vallomást tett. Azt mondta,
az orosz-ukrán maffiától kapta a megbízást és 10-15 ezer márkát kapott a gyilkosságért.
Bár az ügyészség nem támogatta a perújítást, a Prisztás-ügy aktái hétfőn újra megnyíltak a Fővárosi Törvényszéken. Kérdés, hogy kiderül-e, Jozef Rohac miért vállalta magára a gyilkosságot ennyi év után.
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ