Cropped landscape
Sport
Babosék megvédhetik címüket Melbourne-ben
2019-01-2314:08
Tenisz
A második helyen kiemelt címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó az elődöntőben, sima két szettben 6:4, 6:2-re győzött a Brady, Riske páros ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Babosékra a fináléban a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai kettős vár majd. 
Tudtuk, hogy mire számítsunk, ettől függetlenül a meccs elején hozzá kellett szokni ahhoz, hogy pontosan ők milyen taktikát alkalmaznak, meg mi az, ami nekünk is működik. Melyek azok az adogatások, amik jók és melyek azok a returnök, amelyekkel zavart tudunk okozni náluk. De tényleg azt gondolom, hogy ők is jól játszottak. Mi is egy nagyon jó meccset játszottunk. Hihetetlen nyomás alatt volt szerintem mindenki egyébként olyan téren, hogy a szervája senkinek nem volt biztonságban egy másodpercig sem. Úgyhogy jól kellett játszani, jól kellett röptézni, nagyon-nagyon gyors labdákat kellett lereagálni a hálón. Úgyhogy ez azért egy más szintű páros volt, mint az eddigiek
- nyilatkozta Babos.
 
Egyéniben Novak Djokovics könnyedén jutott be az elődöntőbe Melbourne-ben. A szerb világelső bő fél óra alatt megnyerte az első szettet, míg a második játszmában már 4:1-re vezetett, amikor a japán Nisikori Kei sérülés miatt feladta a mérkőzést.
 
Djokovics ellenfele az a Lucas Pouille lesz, aki pályafutása során először jutott be Grand Slam-torna elődöntőjébe. Ráadásul a sapkában teniszező francia az idei tornáig mérkőzést sem nyert az Australian Open főtábláján. Ezúttal viszont 7:6, 6:3, 6:7, 6:4-re legyőzte a 16. helyen kiemelt kanadai Milos Raonicot.
 
Óriási csatát hozott a korábbi világelső Serena Williams és a cseh Karolina Plisková meccse a nőknél. Az amerikai ugyanis nem bírt ellenfelével. Az első szettet 6:4-re nyerte Plisková, a második azonban az amerikaié volt, aki 5:4-nél elvette ellenfele adogatását, ezzel 1-1 volt az állás. A mindent eldöntő harmadik szettben Serena Williams már 5:1-re is vezetett, sőt négy meccslabdája is volt, de innen sorozatban hat játékot bukott el a lábsérüléssel küszködő korábbi világelső, így Plisková jutott a négy közé.
 
A másik negyeddöntő már nem tartogatott ekkora izgalmakat. Oszaka Naomi egy szorosabb és egy sima szettben múlta felül az ukrán Elina Szvitolinát. A világranglista negyedik japán teniszező végül 6:4, 6:1 arányban győzött.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ