Cropped landscape
Sport
Továbbjutottak a címvédők
2019-01-1611:55
Véget ért az ausztrál nyílt teniszbajnokság 3. napja. Igazi meglepetés nem született, minden esélyes továbbjutott! Egyesben a címvédő Roger Federer és Caroline Wozniacki is szettveszteség nélkül jutott be a harmadik fordulóba. A második helyen kiemelt Rafael Nadal és Angelique Kerber szintén magabiztosan jutott túl ausztrál, illetve brazil ellenfelén. 
A sötét nadrágban játszó Roger Federer az első játszmában még bréklabdáig sem jutott Daniel Evans ellen, de a tie-breaket végül hozni tudta. A második szettben aztán a svájci klasszis rögtön elvette ellenfele adogatását, azonban 5:4-nél nem tudta kiszerválni a játszmát, de a rövidítést ismét magabiztosan nyerte. A harmadikban ismét breakelni tudott a címvédő, és végül 7:6, 7:6, 6:3-ra győzött.
 
A sárga felsőben játszó Rafael Nadal könnyedén jutott tovább Matthew Ebden ellen. A találkozó elején még tartotta magát az ausztrál, azonban az első szettben 3:3 után, a másodikban pedig 1:1 után brékelte őt a spanyol. Hiába küzdött becsülettel a hazai játékos, a harmadik játszmában sem tudta igazán megnehezíteni ellenfele dolgát. Nadalra a következő körben az elmúlt év újoncává választott, 19 éves Alex de Minaur vár.
A kisebb karsérüléssel bajlódó Kevin Anderson viszont kiesett. Az ötödik helyen kiemelt dél-afrikait négy szettben búcsúztatta az amerikai Frances Tiafoe.
 
A nőknél a kék-fehérben teniszező Caroline Wozniacki nem sokkal több, mint egy óra alatt nyert a svéd Larsson ellen. A mérkőzésen lehengerlően játszó dán kétszer brékelve ellenfelét 6:1-re behúzta az első szettet, majd továbbra is összeszedetten játszva, ezzel a fonákkal egyenessel lezárta a meccset és bejutott a harmadik fordulóba.
 
A zöldben pályára lépő Angelique Kerber 6:2, 6:3 arányban győzött a brazil Haddad Maia ellen. A második helyen kiemelt német teniszező adogatást sem veszített a találkozón és simán jutott a legjobb 32 közé.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ