Cropped landscape
Krónika
Nem kerülheti el a megjelenést a bíróság előtt Kevin Spacey
2019-01-0120:10
Nem kerülheti el a megjelenést január 7-i bírósági tárgyalásán Kevin Spacey, aki ellen szeméremsértés és bántalmazás miatt emelt vádat egy hete egy massachusettsi ügyész. 
Spacey bírósági tárgyalását január 7-re tűzték ki, ám a színész azzal a kéréssel fordult az illetékes bírósághoz, hogy ne kelljen megjelennie tárgyalásán, mondván "jelenléte még inkább felnagyítja az ügyet övező negatív publicitást". 
    
Juliane Balliro, Spacey egyik ügyvédje a beadványban azzal érvelt, hogy az "ügyet páratlanul nagy figyelem kíséri mind a helyi sajtóban, mind a televíziókban és szerte az Egyesült Államokban, és ügyfelének megjelenése kockáztatja az esküdtszék tagjainak megfertőződését". 
    
Thomas Barrett illetékes bíró hétfőn elutasította a beadványt, amelyet Spacey anyakönyvezett nevén Kevin Fowlerként írt alá. 
    
Egy másik beadványában a kétszeres Oscar-díjas, 59 éves színész közölte, ártatlannak fogja vallani magát a január 7-i vádemelési tárgyaláson. 
    
Az ügyészség vádja szerint Spacey 2016 júliusában a Massachusetts államban található Nantucket szigeten egy bárban alkoholt vett az akkor 18 éves fiúnak, majd megfogdosta őt. Massachusettsben 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani. 
    
A vádat Heather Unruh tévés műsorvezetőnek, a fiú anyjának állításaira alapozták, aki 2017-ben vádolta meg az amerikai színészt azzal, hogy fiát szexuálisan bántalmazta. 
    
A színész egy hete egy videoüzenetben közölte, nem fogja megfizetni annak az árát, amit nem követett el. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ