Cropped landscape
Sport
Szilágyi a hazai vb-n is érmet nyerne
2018-12-2516:02
Szilágyi Áron idén egy Európa-bajnoki és egy világbajnoki éremmel bővítette éremkollekcióját. Az olimpiai bajnok kardvívó a 2019-es budapesti világbajnokságon is szeretne dobogóra állni.
Mint minden vívó, így Szilágyi Áron is türelmetlenül várja a 2019-es budapesti világbajnokságot. Az idei év a csapatról szólt az eredmények alapján. Jövőre egyéniben is szeretne a dobogóra állni.
Csapatban Európa-bajnokok lettünk, ennek nagyon tudunk örülni. Ugyanígy a kvartettel bronzérmesek lettünk a világbajnokságon. Szintén büszkék vagyunk erre. Egyéniben az Európa- és a világbajnokságon is a legjobb nyolc között zártam. Ez nem egy kimagasló eredmény, de örülök, hogy ott tudtam lenni a legjobbak között. Most hiányzott az a pici plusz, ami az érmek megszerzéséhez kellett volna, de nyertem egy Grand Prix-versenyt, két világkupa döntőt vívtam. Nem volt ez egy rossz év, de remélem, hogy jövőre még jobb lesz
- nyilatkozta az Echo TV-nek a klasszis kardvívó.

Szilágyi Áron győzelemmel zárta az évet, hiszen az országos bajnokságon megszerezte ötödik egyéni bajnoki címét. Egy rövid pihenő után újra nekiáll az edzéseknek, hiszen 2019 már kvalifikációs év a 2020-as tokiói olimpiára. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ