Cover
Sport
Bravúrok kellenek a továbbjutáshoz...
2018-12-0217:54
Horvátország, Wales, Szlovákia, Magyarország és Azerbajdzsán – ez lett a csoportunk az Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását követően. Szakértők egyöntetű véleménye, hogy a horvát válogatott a legerősebb ellenfelünk, hiszen ők a világbajnoki ezüstérmesek, de mellettük akár mi is ott lehetünk a továbbjutó pozícióban.
A dublini sorsoláson ott volt kollégánk, Perjési Tamás, aki az eredmény kapcsán megszólaltatta Marco Rossit, a válogatott szövetségi kapitányát. Az olasz szakember kijelentette, „önmagunkra kell fókuszálnunk, és részletesen fel kell készülnünk a meccsek előtt”.
Csányi Sándor, az MLSZ elnöke úgy véli, akár alakulhatott volna rosszabbul is a sorsolás számunkra, de hozzátette: „három olyan csapat van a csoportban, akik az elmúlt három évben átlagban jobban teljesítettek nálunk. A horvátok egyértelműen, de a walesiek és a szlovákok is nagyon erősek. Nem lehetetlen, de nem is könnyű a feladat”.
 
A vb-ezüstérmes horvát válogatott szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic elmondta, valószínűleg mindenki úgy látja most, hogy ők a favoritok, de a világbajnoki eredményük nem jelent egyet az újabb sikerrel.
„Minden ellenfelünkből fel kell készülnünk, és a legjobbunkat kell nyújtanunk. Tudom, hogy mindenki minket akar legyőzni, de azért az nagyon nehéz lesz” – tette hozzá a déli szomszédunk szövetségi kapitánya.
A walesiek szövetségi kapitánya, Ryan Giggs a Manchester United játékosaként már járt az országunkban és úgy véli, a magyarok szenvedélyesen szeretik a labdarúgást. Komoly ellenfélként tekint a válogatottunkra: „Fel kell készülnünk, meg kell néznünk, hogyan teljesítettek az elmúlt években. A Nemzetek Ligájában is jól szerepeltek. Nehéz lesz ellenük.”
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőket 2019 márciusa és novembere között rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ