Cropped landscape
Sport
Vasárnap sorsolják az Eb-selejtezők csoportjait
2018-12-0121:42
Holnap délután Dublinban kiderül, hogy kik lesznek a magyar labdarúgó-válogatott ellenfelei az Európa-bajnoki selejtezők folyamán, ahonnan csoportonként ketten jutnak ki az EB-re. 
 
- Perjési Tamás tudósítása 
Karácsonyi hangulat fogadja az embereket Dublinban, ahol a helyi Kongresszusi Központban tartják az Euro 2020-nak, vagyis a labdarúgó Európa-Bajnokság selejtezőinek a sorsolását a holnapi nap folyamán. Magyar idő szerint délben kezdődik a ceremónia, Magyarországot majd a negyedik kalapból fogják kihúzni. Házigazda Dublin, illetve házigazda Budapest is az eseményen, ilyen szempontból tehát szeretnénk mi is ott lenni majd az Európa-Bajnokságon. 
 
55 tagállam kerül 10 különböző csoportba. Öt hatosba és öt ötös csoportba. Magyarország tehát a 4. kalapból érkezik, ami azt jelenti, hogy a hat kalapból a középtájékon vagyunk erősorrend alapján. Játszhatunk akár a franciákkal, németekkel, valamint a szerbekkel is. De kerülhetünk olyan csoportba, ahol például az ellenfeleink között lesznek a finnek, a csehek, vagy adott esetben például majd a lengyelek. 
 
Egy biztos: márciusban kezdődnek a selejtezők és egészen konkrétan novemberig tartanak majd 2019-ben. Holnap számos érdekességgel jelentkezünk, és jönnek természetesen interjúk is a főszereplőkkel, magyar, illetve külföldi részről is.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ