Cover
Krónika
Kisléghi-Nagy Rudolf: A Szögi család még egy fillért sem kapott a kártérítésből
2018-11-2907:24
Kedden írtunk arról, hogy a Razzia című műsorunk információi szerint milliomosok lehetnek az olaszliszkai lincselők. Az embertelen bánásmód miatt juthatnak pénzhez, miközben a Szögi család egy forint kártérítést sem kapott. Nemzetközi előírások szerint három négyzetméter helyre van szükség fogvatartottanként egy zárkában, ha ez nem valósul meg, akkor lehet rossz tartási körülményekre panaszkodni, illetve akkor, ha például koszos a WC vagy nincs külön leválasztva a szobától - jelentette ki Kisléghi-Nagy Rudolf a Razzia felelős szerkesztője a Jó reggelt! című műsorunkban.
A Razzia szerkesztője felidézte, hogy az ilyen perekben szoktak bogárcsípésekre is hivatkozni. Egy legenda szerint a fogvatartottak bogarakkal kereskednek, összegyűjtik őket, majd összecsípetik magukat velük, ez pedig plusz szorzó lehet a kártérítési perekben.

Két éve lehet kártérítési igényeket beadni, 1200-1600Ft/nap az az összeg, amit megítélhetnek. Ez egy ötéves börtönbüntetésnél hárommillió forintot jelent - hangsúlyozta.
A Szögi családnak több mint 40 millió forint kártérítést ítéltek meg, amiből a család ügyvédje szerint eddig egy fillért sem kaptak meg. Még az sem biztos, hogy a most megítélt összegből kapnak valamit, hiszen van bűnügyi és tartási költség, amit le kell vonni, csak ezután következik a család kártérítése. 

Előfordulhat, hogy nem a saját számlájára kéri ezt az összeget a gyilkos, és azt mondja, hogy nincs semmim továbbra sem - vetette fel Kisléghi-Nagy Rudolf.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ