Cropped landscape
Sport
A Lyon nyerte a Rhône-Alpes derbit
2018-11-2412:05
Az Olympique Lyon nyerte a Rhône-Alpes derbit. A francia labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának nyitómeccsén Lyon - Saint-Étienne 1-0. Előbbi második, utóbbi ötödik a tabellán.
Több mint ötvenötezer néző és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a Groupama Stadiumban. A szurkolók hatalmas élőképekkel készültek a regionális rangadóra. A meccset jobban kezdte a sötét mezes vendégcsapat, ám a 22. percben Anthony Lopes kiszedte a léc alól Diony fejesét. Nem sokkal később még nagyobbat védett Debuchy próbálkozásánál. 
 
A második félidőben aztán megérkezett a meccsbe a Lyon is és a 62. percben Depay szögletét követően Denayer fejelt a vendégkapuba. 2018-ban ez volt a 30. OL-bajnoki gól, amelyben Depaynak közvetlen szerepe volt. 16 találat mellett kiosztott 14 gólpasszt is. 1-0. Nem sokkal később Rafael megmozdulása borzolta a kedélyeket, M'Vilával szembeni brutalitásáért azonnal ki is állította Gautier játékvezető. A végén még Cabella próbált meg egyenlíteni, ám Lopes megint hárított. Így Lyon - Saint-Étienne 1-0.  
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ