Cropped landscape
Sport
Érik a River-Boca döntő a Libertadores-kupában
2018-10-3116:17
Elsőként a River Plate jutott a Libertadores-kupa döntőjébe, miután óriási hajrával 2-1-re legyőzte a címvédő Gremiót. Az argentin csapat a 95. percben tizenegyesből szerezte meg a mindent eldöntő találatot. 
1-0-s hátrányból várta a 2015-ös Libertadores-kupa győztes River Plate a Gremio elleni visszavágót. A 36. percben a kék-fehér mezben játszó brazil csapat szerzett vezetést. Egy szöglet után levágódó labdát Leo Gomes 16 méterről lőtt a jobb alsóba, ezzel már összesítésben kétgólos volt a Gremio előnye. A 69. percben eldönthette volna a találkozót a címvédő, de Everton ziccerét védte Armani. A 82. percben aztán egyenlített a River. Martinez szabadrúgása után Borre csúsztatott a hálóba. 3 perccel később Bressan kezezett a 16-oson belül. Ezután videózás és hosszas reklamálás következett, ugyanis a Gremio játékosai nehezen tudták elfogadni a játékvezető döntését. A büntetőt végül a 95. percben sikerült elvégezni, amit Martinez váltott gólra. A mérkőzés végül 14 perces hosszabbítás után ért véget. 
 
Az argentin csapat döntőbe jutásával jó esély van arra, hogy a történelem során először a Superclásicóként ismert River Plate–Boca Juniors összecsapást rendezzék meg a fináléban. A másik ágon ugyanis a Boca az első meccsen 2–0-ra legyőzte a Palmeirast.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ