Cropped landscape
Sport
Varga János lehet a Nemzet Sportolója
2018-10-2914:04
Varga János olimpiai bajnok birkózót javasolják a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának. A testület tagja az lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és versenyzői pályafutása után is fontos szerepet töltött be a hazai sportéletben.
Tíz jelölt volt és már a szavazás első fordulójában eldőlt, hogy kit is javasolnak a nemzet sportolói tizenkettedik tagnak. A 11 tagból 9 vett részt személyesen a szavazáson, a távolmaradó Keleti Ágnes és Székely Éva telefonon, illetve e-mailen adta le voksát.
A döntés Varga Jánosra esett, aki birkózó olimpiai bajnok, 79 éves szakember, mesteredző
- mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. 
 
Az 1968-as mexikóvárosi olimpia birkózó bajnokát - aki kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok is - pénteken köszöntötték a hazai szövetség vezetői a jubileumi évforduló alkalmából. 
Senki se kártyázni jön oda az olimpiára, hanem keményen küzd. Úgyhogy tulajdonképpen a legnehezebb a Baciu volt, a román gyerek. Vele vívtuk a döntőt is
- nyilatkozta Varga János az Echo Televíziónak a mexikóvárosi emlékeit felidézve. 
 
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta még, hogy a kormány akár egy-két héten belül hivatalosan is dönthet arról, hogy Varga János lesz a Nemzet Sportolója.  
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ