Cropped landscape
Sport
Megvan az első magyar érem! (interjúkkal)
2018-10-2522:20
Birkózó-világbajnokság
Barka Emese szerezte az első magyar érmet a budapesti birkózó-világbajnokságon! A magyar lány az 57 kilósok között lett bronzérmes. Sastin Marianna kikapott a bronzmeccsen, így ötödik lett. Korpási Bálint és Bácsi Péter viszont döntőbe jutott, így ők pénteken az aranyért birkózhatnak.
Ha budapesti vb, akkor bronzérem Barka Emesének! A magyar lány 2013 és 2016 után harmadik bronzérmét szerezte hazai világbajnokságon. Az 57 kilósok első bronzmeccsén a kékben birkózó Barka 6:0-ra nyert, így a magyar csapat első érmét szerezte a hazai világversenyen.
A piros mezben birkózó Sastin Marianna bő nyolc hónappal szülése után szerepelhetett a bronzmeccsen. Sajnos végül egy szoros meccsen 2:0-ra kikapott, így ötödikként zárta a vb-t.
A piros mezes Korpási Bálint 72 kg-ban már az első félidőben megpörgette örmény származású bolgár ellenfelét, végül 3:1-ra nyert, így bejutott a fináléba. A péntek esti programban a kétszeres világbajnok német Stabler lesz az ellenfele.
Bácsi Péter hamar 4:0-ás hátrányba került a 82 kilósok elődöntőjében. A piros mezes ferencvárosinak viszont volt erőtartaléka és technikai tussal nyert, így ő is döntős.
Az első felnőtt világversenyén szereplő Váncza István hatalmas meglepetésre a negyeddöntőig jutott és bár ott kikapott, ő és Andrási József is a vigaszágon folytathatja pénteken.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ