Cropped landscape
Sport
Két bronzmeccs és két elődöntő
2018-10-2516:38
Birkózó-világbajnokság
Négy magyar birkózó is érdekelt még a birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján. Barka Emese mellett Sastin Marianna is a bronzéremért birkózhat a 18 órakor kezdődő programban, míg Korpási Bálint és Bácsi Péter az elődöntőben érdekelt 16 óra 45 perctől. 
A női 62 kilósok között a piros mezes Sastin Marianna a vigaszágon 6:2-re nyert első meccsén, majd a következő körben az indiai olimpiai bronzérmes Malik várt a magyar világbajnokra. A végletekig kiélezett találkozón végül Sastin nyert 3:2-re, így az esti programban a bronzéremért birkózhat az ukrán Julia Tkaccsal.
A piros mezes Korpási Bálint 72 kg-ban kiemeltként a nyolcaddöntőben kezdett. A magyar világbajnok mindkét meccsét idő előtt megnyerte. Előbb algériai, majd brazil ellenfelét is technikai tussal győzte le.
Bácsi Péter számára a 2:1 volt a nyerőszám a kötöttfogásúak 82 kg-os súlycsoportjában. A piros mezben birkózó magyar mindhárom meccsén ilyen arányban nyert, így ő is bejutott az elődöntőbe.
Az első felnőtt világversenyén szereplő Váncza István hatalmas meglepetésre a negyeddöntőig jutott 63 kg-ban. A 16 között legyőzte az Európa-bajnok román Mihut is. Ezt követően kikapott a vb-bronzérmes orosz Marjanjantól, ami után Váncza el volt keseredve, pedig nagyon szép eredményt ért el a hazai vb-n, ráadásul még bízhat a vigaszágas szereplésben.
Kötöttfogás 55 kg-ban Andrási József is bízhat még a vigaszágban, hiszen azeri legyőzője az elődöntőig jutott.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ