Cropped landscape
Sport
Barka Emese a döntőért birkózhat
2018-10-2417:16
Birkózó-világbajnokság
Barka Emese 3 győzelemmel az elődöntőbe jutott, míg Sastin Marianna a vigaszágra jutásban bízhat még. Nem dőlt el még véglegesen a részleges-térdszalag szakadást szenvedő Németh Zsanett sorsa, de lehet, hogy az esti programban szőnyegre lép a bronzmeccsén. 
Egész nap látványos, szép birkózást mutatott be Barka Emese. Az 57 kg-os súlycsoportban versenyző világbajnoki bronzérmesünk az első fordulóban magabiztosan verte francia ellenfelét. A nyolc közé jutásért technikai tussal intézte el lengyel vetélytársát. Aztán a dél-koreai Um sem tudta megállítani, így Barka már a döntőbe jutásért mérkőzik a 16 óra 45 perckor kezdődő programban. A kétszeres Európa-bajnok bolgár Dudova vár rá. 
Végig tudjam irányítani, meg uralni az egész mérkőzést és támadólag lépjek fel. Türelmesen persze, mert az első menetben volt egy négy pontos akció, amire egy kicsit rászaladtam, de ettől eltekintve sikerült tartanom magam a taktikához
- nyilatkozta a világbajnoki bronzérmes Barka Emese az Echo Tv-nek.
 
A 2013-ban éppen Budapesten világbajnoki címet szerző Sastin Marianna venezuelai ellenféllel kezdett és semmit nem is bízott a véletlenre. A következő fordulóban viszont bosszantó vereséget szenvedett japán vetélytársától, ugyanis egy ponttal kapott ki. A vigaszágban még reménykedhet. Az 50 kg-os Köteles Alexandra tussal kapott ki svéd ellenfelétől. Az 53 kg-os Dénes Mercédesz technikai tussal szenvedett vereséget venezuelai riválisától. A vigaszági küzdelmek során nem járt jobban a 72 kg-os Szmolka Nikoletta sem, nem bírt török vetélytársával. Mindannyian kiestek. Még nem dőlt el, hogy a 76 kg-os súlycsoportban a bronzmérkőzésen Németh Zsanett szőnyegre lép-e. Mivel csak részleges szalagszakadást szenvedett, nem kizárt, hogy megpróbálja a lehetetlent. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ