Cropped landscape
Krónika
Három cápatámadás történt egy hónapon belül Észak-Ausztráliában
2018-10-0910:22
Három hét alatt három cápatámadás történt Észak-Ausztráliában: a legutóbbi, hétfői támadás áldozatát a vállán harapta meg egy állat, miközben a férfi halászott. Az 55 éves halászt kórházba vitték. 
A helyi sajtónak a queenslandi mentőszolgálat munkatársa elmondta, a férfi állítása szerint hétfőn kifogott a Nagy-korallzátony közelében, Queensland vizeiben egy nagy szirticápát és elkezdte a fedélzetre húzni, amikor az állat megfordult és megharapta. A kiterjedt sérülés ellenére a férfi "meglepően jó állapotban van és nagyon vidám". 
    
A férfi végül csak kedd reggel érte el a szárazföldet Rockhamptonnál. Nem tudni, miért tartott 12 óráig, hogy kijusson a partra és hogy egyedül volt-e a támadás idején. 
    
Az elmúlt hónapban egy nap eltéréssel egy 46 éves nő és egy 12 éves lány is életveszélybe került, miután a Nagy-korallzátony közelében, a Whitsundays-szigeteknél mindkettejükre cápa támadott. 
    
A támadásokat követően hat cápát öltek meg a régióban, hogy a turisták körében népszerű területen csökkentsék a ragadozók számát. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ