Cropped landscape
Krónika
Halálra marta gondozóját egy fehér tigris Japánban
2018-10-0909:30
Egy fehér tigris halálra marta a gondozóját egy japán állatkertben. Az ügyben a rendőrség és a munkaügyi hatóság is vizsgálatot indított. 
A kagosimai Hirakava Állatkert 40 éves állatgondozóját, Furuso Akirát hétfőn találták meg eszméletlen állapotban a tigris ketrecében kollégái. A férfi nyaka vérzett, ahol az állat megharapta. Kórházba szállították, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani. 
    
Az állatkertben négy fehér tigris él. Közülük az ötéves hím tigrist, Rikut találták a gondozó közelében. Az állatorvos nyugtatólövedékkel kábította el a 1,8 méter hosszú, 170 kilogrammos állatot. 
    
Az állatkert keddi közleménye szerint a baleset akkor történhetett, amikor a tigrist a kifutóból éppen át kellett terelni az alvóhelyére. A szabályzat tiltja, hogy a gondozó belépjen a kifutó ketrecébe addig, amíg az állat nincs bezárva a házába. 
    
A rendőrség az állatkert felelősségét vizsgálja a gondozó halálával kapcsolatban, a munkaügyi hatóság pedig az után nyomoz, hogy az állatkert megsértette-e a munkavédelmi szabályokat. 
    
Az 1972-ben megnyílt állatkert az önkormányzattal szerződött állami vállalat működteti. 
    
Az állatkertet a halálos baleset után átmenetileg bezárták, kedden azonban újból kinyitott, csak a tigriskifutó körüli területet zárták le. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ