Cropped landscape
Sport
Lipcsei és párizsi gólgála
2018-10-0814:15
Lipcsében és Párizsban is gólesőt hozott a hétvége. A német labdarúgó-bajnokságban Gulácsi Péter és Willi Orban együttese 6-0-ra nyert a Nürnberg ellen, míg a franciáknál a Paris Saint-Germain Kylian Mbappé mesternégyesével 5-0-ra verte meg a Lyont. 
A Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal felálló lipcseiek a Nürnberg ellen igencsak bekezdtek, a 3. percben Kevin Kampl talált a kapuba, majd alig néhány perccel később Yussuf Poulsen is feliratkozott a gólszerzők közé. A 21. percben Marcel Sabitzer is beköszönt, majd a 32. percben a 22 évesen már az 50. Bundesliga-gólját szerző Timo Werner találatával alakult 4–0-ra az állás. A második félidőben sem állt le Ralf Rangnick csapata, ketten is dupláztak, Sabitzer az 55., Werner pedig az 59. percben talált be, sőt Werner a 64. percben tizenegyest rúghatott, de hibázott. A Leipzig a 6-0-val története legnagyobb különbségű sikerét aratta a német élvonalban, és feljött a tabella második helyére.
 
A francia bajnokság rangadóján a Paris Saint-Germain már a 9. percben megszerezte a vezetést a Lyon ellen, Neymar váltott gólra egy büntetőt. Az első félidőben előbb a párizsi Kimpembe, majd a lyoni Tousart kapott piros lapot, majd a fordulás után jött Kylian Mbappé. A 19 éves világbajnok támadó élete egyik legnagyobb meccsét játszotta, pontosabban élete legnagyobb 13 percét, hiszen a 61. és a 74. perc között négy gólt szerzett, ami rendkívüli teljesítmény, és teljessé tette az 5-0-s kiütéses sikert. A párizsiak ligarekordot döntöttek: ők lettek az elsők, akik sorozatban kilenc győzelemmel rajtoltak a bajnokságban. A világbajnok Mbappé az idei bajnokságban eddig nyolc gólnál és három gólpassznál jár. És még csak 19 éves...
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ