Cropped landscape
Sport
Modric az év játékosa, Szalah Puskás-díjat nyert
2018-09-2513:14
Hétfőn Londonban rendezték meg a FIFA 2018-as gáláját, amelyen az év férfi labdarúgójának a horvát vb-ezüstérmest, Luka Modricot választották. 
A Real Madrid középpályása, Luka Modric elképesztő szezonon van túl. A galaktikusokkal sorozatban harmadjára nyert Bajnokok Ligáját, és az oroszországi világbajnokságon is a döntőig jutott a horvát válogatottal. Modricot nemrégiben az UEFA szavazásán is az Év játékosának választották. Ezúttal korábbi csapattársát, Cristiano Ronaldót és Mohamed Szalahot utasította maga mögé.
 
Ez egy fantasztikus érzés. Büszke vagyok, és megtisztelve érzem magam, hogy engem választottak a világ legjobb labdarúgójának. Ez egyszerűen elképesztő!
- mondta a díjátadót követően Modric.
 
A nőknél talán nem született nagy meglepetés azzal, hogy ismét a többszörös győztes brazil Marta lett a befutó, bár a jelöltek között volt a magyar származású német válogatott, Marozsán Dzsenifer is. Az Év edzője díj nagy várományosa Didier Deschamps volt, hiszen a francia válogatottal megnyerte a világbajnokságot. A címvédő Zinédine Zidane nem tudott ismételni, hiába az újabb BL-győzelem a Reallal, honfitársa lett a befutó.
 
A stábom nélkül nagyon nehéz dolgom lenne. Ez egy egyéni díj, de valójában ez a körülöttünk lévők munkáját is elismeri. Természetesen köszönöm a játékosoknak és a szövetségnek is, hogy mindig lehetővé tették, hogy a legjobb körülmények között készülhessünk
- mondta Deschamps.
 
A gálán kihirdették az Év csapatát is. Ebben három világbajnok is helyet kapott: név szerint Kylian Mbappé, Raphael Varane és N'Golo Kanté. Meglepő helyre került az idei Puskás-díj. A Liverpoollal BL-döntőt játszó, amúgy pedig remek szezont futó Mohamed Szalah gólja lett a befutó. Az egyiptomi ennek ellenére kimaradt az Év legjobbjai közül, akárcsak az Év kapusának választott belga Thibaut Courtois is.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ