Cropped landscape
Krónika
Évekig őrizgették, mégsem ellenőrizték a soroksári gyilkosság bizonyítékát – Belső vizsgálatot indít a rendőrség
2018-09-2108:22
Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese múlt csütörtökön, miután a kiderült, hogy az öt éve meggyilkolt soroksári futónő, Kardosné Gyurik Krisztina telefonja 2013 októbere óta a sopronkőhidai börtönben volt letétben. A gyilkosság gyanúsítottja egy hónappal a gyilkosság elkövetése után került börtönbe vagyon elleni bűncselekményért, ekkor adta le a megerőszakolt és meggyilkolt nőtől elvett telefont is.
R. Szilveszter összesen négy telefont helyezett letétbe a börtönbe vonulásakor, de ez sem volt gyanús a rendőröknek, és nem vizsgálták meg a készülékeket. A nyomozás során 330 ezer embert ellenőriztek, 391-et részletesen, volt, akit többször kihallgattak, és 1847 személy DNS-mintáját ellenőrizték. Igaz, a tettest végül az áldozaton és a gyilkossághoz használt kötélen talált DNS-minták alapján azonosították, de csak öt év múltán, miközben a rendőrség őrizgette az áldozat telefonját, amelyet a tettes adott oda nekik. A telefon története pedig csak azután derült ki, hogy más vonalon felderítették az elkövetőt. Kérdés persze, hogy a rendőrök miért nem keresték már a gyilkosság után az áldozat telefonját, főleg, hogy R. Szilveszter volt olyan ostoba, hogy magánál tartson egy terhelő bizonyítékot.

R. Szilveszter még nem tett vallomást, csak annyit mondott a rendőröknek, hogy a gyilkosság estéjén látta, amint egy ismeretlen férfi megtámadja a nőt, ő pedig a segítségére sietett, és megfutamította a támadót. Azt állítja, ezután otthagyta a nőt, aki életben volt, és nem tudja, mi történhetett vele később. A nem éppen átgondolt sztori tetejébe még R. Szilveszter DNS-ét is megtalálták a gyilkossághoz használt kötélen, az áldozat körme alatt és ruháján, ráadásul R. meg is erőszakolta a nőt. Mindezt, az állítása szerint akkor még élő nőtől ellopott telefonnal együtt nehéz lesz kimagyaráznia annak az embernek, aki állítólag csak megfutamította a támadót.

Pestisrácok/zoom.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ