Cropped landscape
Sport
Djokovics nyerte a US Opent
2018-09-1012:59
Tenisz
Novak Djokovics nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjét. A szerb klasszis az argentin Juan Martín Del Potrót győzte le három szettben. 
A US Open döntőjének első szettjében mindkét fél hozta az adogatását, egészen 4-3-as Djokovics vezetésig. Ekkor a szerb elvette Del Potro szerváját, majd a következő game-ben hozta a sajátját, és 6-3-ra megnyerte az első játszmát. A második szettet is Djokovics kezdte jobban, breakelőnybe került, de argentin ellenfele visszajött. A rövidítés döntött, ahol sorra vették el egymás adogatásait a játékosok, de végül a korábbi világelső nyerte a tie-breaket 7-4-re, így kétszettes előnybe került. A harmadik játszmában szintén Djokovics került breakelőnybe, Del Potro azonban azonnal visszavette az adogatását. 4-3-nál viszont a szerb ismét elvette Del Potro szervagame-jét, majd a sajátját hozva 6-3-ra nyerte a szettet és a tornát is.
 
Nehéz évem volt a könyökműtétem miatt, de az ebből fakadó kudarcokból is rengeteget tanultam. Amikor a padlón vagy és nem úgy jönnek össze a dolgaid, ahogyan azt szeretnéd, az még jobban arra motivál, hogy a legjobbat hozd ki magadból. Ez, illetve az a rengeteg szeretet és támogatás, amit kaptam, segített abban, hogy ismét a csúcsra érjek 
- mondta Djokovics a döntő után.
 
Djokovics ezzel pályafutása 14. Grand Slam diadalát aratta, mellyel utolérte az amerikai Pete Samprast az örökranglista harmadik helyén. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ