Cropped landscape
Sport
Japán siker női egyesben
2018-09-0912:29
Tenisz
Hatalmas meglepetésre a japán Ószaka Naomi nyerte meg a női egyest a US Openen. Az amerikai teniszbajnokság döntőjében a favorit Serena Williams kissé nehezen viselte a sima, 6:2, 6:4-es vereséget.
A fekete sapkában játszó 20 éves Ószaka Naomi erősen kezdte az első szettet, 27 perc után már 5:1-re vezetett. A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams duplabrékhátrányból próbált javítani, de sokat hibázott, így a japán 34 perc alatt 6:2-re megnyerte az első szettet.
 
A második játékrészben alakult ki az első konfliktus a székbíró és Williams között. Ugyanis edzője mutatott valamit a kezével, mintha jelezni akarna, ami szigorúan tilos. A székbíró titkos kommunikáció miatt figyelmeztette az amerikait. A folytatásban feljavult Williams játéka, brékelőnybe került, csakhogy elbukta a szerváját, mérgében összetörte az ütőjét, amiért büntetőpontot kapott. 
 
A japán nyugodtan folytatta a mérkőzést, sorozatban három gémet megnyerve fordított, majd a térfélcserénél a játékvezető megsértéséért Williams újabb intést kapott. A tornaigazgató is megjelent a színtéren és heves vita alakult ki, a mérkőzés 4:3 helyett egy büntetőgémmel 5:3-ról folytatódott. Oszaka kiszerválta a meccset, amely 1 óra 20 percig tartott, a győztes történelmet írt, hiszen ő az első japán teniszező, aki Grand Slamet tudott nyerni.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ