Cropped landscape
Krónika
Elítélték Czeglédy társait
2018-09-0720:44
Költségvetési csalás miatt két és fél, illetve három és fél év börtönbüntetést kapott a Czeglédy Csaba által vezetett és milliárdokat eltüntető Human Operator Zrt. egyik alvállalkozójának két vezetője. A makói Kopernikusz iskolaszövetkezet vezetői - az ítélet szerint - hozzájárultak ahhoz, hogy a Human Operatorhoz kapcsolódó láncolat irányítói 144, illetve 435 millió forint kárt okozzanak a költségvetésnek.
A makói iskolaszövetkezet a vádirat szerint diákmunkásokat közvetített ki egy Kft.-n keresztül a Czeglédy Csaba által vezetett szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt.-nek. A diákok a munkát elvégezték, amit az elnök leigazolt, majd kiszámlázta a tiszteletdíjat a Kft.-nek, ám nem nyújtott be áfabevallást az adóhatósághoz, ezzel pedig több száz millió forint kárt okozott a magyar államnak.

Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott és a védők fellebbezést jelentettek be.
A gyanú szerint Czeglédy Csaba vezetésével, a Human Operator Zrt.-hez kapcsolódva létrejött bűnszervezet összesen 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek sem ÁFÁ-t, sem személyi jövedelemadót nem fizettek. A Czeglédy ügyben a vádirat elkészült, a büntetőper heteken belül megkezdődhet. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ