Cropped landscape
Sport
Nem indult jól a bajnokság Gulácsiék számára
2018-08-2713:15
Gulácsi Péter csapata, a Lipcse idegenben 4-1-es vereséget szenvedett a Borussia Dortmund vendégeként a Bundesliga 1. fordulójában. A magyar válogatott hálóőr végig védte a találkozót. 
Rögtön rangadóval kezdte az idei bajnoki szezont a sárga-fekete mezes Dortmund és a Gulácsit soraiban tudó Lipcse csapata. A vendégek kiválóan kezdték a mérkőzést. A friss igazolás, Axel Witsel ért bele szerencsétlenül egy labdába, amire Jean-Kevin Augustin csapott le, és lőtt a jobb alsó sarokba. A félidő közepén jött a válasz Mahmoud Dahoud révén, aki teljesen szabadon fejelhetett Gulácsi kapujába. A 40. percben a vezetést is átvették a hazaiak, igaz, ehhez Marcel Sabitzer is kellett, aki Reus szabadrúgását saját kapujába csúsztatta. Három perccel később Delaney fejesét még hatalmas bravúrral védte a magyar kapus, ám a kipattanót Witsel szép mozdulattal a hálóba juttatta. 
 
A második félidőben megvoltak a lipcsei helyzetek, ám Bürki ihletett formában védett. A 91. percben egy kontra végén Marco Reus is betalált, s ezzel a Dortmund 4-1-re megnyerte a mérkőzést.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ