Cropped landscape
Sport
Két arany-, egy bronzérem nyitásként a világbajnokságon
2018-08-2420:31
Kajak-kenu világbajnokság
Két arany- és egy bronzérmet szereztek versenyzőink a portugáliai kajak-kenu világbajnokságon. Bodonyi Dóra kajak egyes 1000 méteren, míg a Csipes Tamara, Medveczky Erika kajakpáros ugyanezen a távon lett első. Nádas Bence pedig bronzérmet szerzett férfi kajak egyes 500 méteren.  
Aranyos keretbe foglalták versenyzőink a pénteki döntős programot a kajak-kenu világbajnokságon. Bodonyi Dóra női kajak 1000 méteren jól rajtolt, majd fokozatosan elhúzott a mezőnytől. Ellenfelei közül senki sem tudta megszorongatni, a végén némileg kiengedve is simán egy hajónyi különbséggel előzte meg közvetlen üldözőit. Ezzel Bodonyi nyerte a portugáliai vb első magyar aranyérmét, amely összesítésben már a jubileumi 200. elsőség volt a világbajnokságok történetében. Második érmünket Nádas Bence szállította a férfi kajak egyesek 500 méteres versenyén. Bár a táv első felében nem sok esély mutatkozott az éremszerzésre, Nádas hatalmas hajrával sorra előzte meg ellenfeleit, és végül a 3. helyen végzett.
 
Zárásként a Csipes Tamara-Medveczky Erika női kajak páros állt rajthoz 1000 méteren. Ha egyesben nem kellett izgulnunk Bodonyi győzelménél, itt ráadásként még nyugodtan hátra is dőlhettünk, hiszen közel 4 másodperces előnnyel nyert a magyar hajó a lengyel páros előtt. Folytatás szombaton újabb 9 döntővel.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ