Cropped landscape
Sport
Nadal nyert Torontóban
2018-08-1312:34
Tenisz
Rafael Nadal nyerte a torontói kemény pályás férfi tenisztorna döntőjét. A spanyol világelső két szettben, 6:2, 7:6-ra verte a görög Sztefanosz Cicipaszt, amivel pályafutása 80. ATP-győzelmét szerezte. 
Négy top tízes játékost legyőzve jutott a döntőbe, ám a világelsővel már nem bírt a görög Sztefanosz Cicipasz, aki vasárnap két játszmában kikapott Rafael Nadaltól a torontói kemény pályás tenisztorna fináléjában. Az 5.3 millió dollár összdíjazású verseny döntőjét a spanyol kezdte jobban, kétszer is elvette ellenfele adogatását. 
 
A 6:2-es első játszma után a második is hasonlóan indult, a görög szenvedett, míg a spanyol koncentráltan és kegyetlenül használta ki az adódó lehetőségeket. A folytatásban változott a játék képe, a 19 éves Cicipasz összeszedte magát, ám hiába kapaszkodott, 6:6 után elbukta a rövidítést, így 1 óra 41 percnyi játék után Nadal nyerte meg a döntőt. A 32 éves teniszező 2005, 2008 és 2013 után negyedszer nyert Torontóban, ami egyben pályafutása nyolcvanadik ATP-tornagyőzelme volt. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ