Cropped landscape
Sport
Arcfelismerő technológia a tokiói olimpián
2018-08-0715:43
Arcfelismerő rendszer segíti majd a beléptetést a 2020-as nyári olimpiai játékokon. Ezzel a technológiával szeretnék gyorsítani a sportolók, szakemberek és szervezők szabad mozgását és biztonságos bejutását a helyszínekre.
A 2020-a lesz az első olyan olimpia, ahol arcfelismerő technológiát alkalmaznak a biztonság növelése érdekében. A rendszer nem a nézőkre irányul, hanem inkább a sportolók várakozási idejének csökkentésére összpontosít. Tsuyoshi Iwashita, az olimpia biztonsági vezetője szerint a technológiát több alkalommal sikeresen tesztelték már.
 
„A technológia különösen fontos az olimpiai helyszíneken lévő szűk helyek miatt, ugyanis nincs elég tér, hogy tömegek várakozzanak. Emellett kedvező, hogy nem kell órákat állniuk a sportolóknak a forró nyári napokon” 
- mondta Tsuyoshi Iwashita, az olimpia biztonsági vezetője.
 
A szervezőbizottság a résztvevők fotóit tölti fel egy online adatbázisba, az azonosító kártyáikba beépített csipek segítségével a belépés így automatikus lesz a versenyhelyszínekre. A program közel 400.000 személy azonosítására lesz alkalmas.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ