Cropped landscape
Krónika
Vizoviczki lábáról is levették a nyomkövetőt
2018-07-3015:02
Nemcsak a Fenyő-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Gyárfás Tamás, hanem a maffiabűncselekmények miatt bíróság előtt álló, két éve a börtönből 250 millió forintos óvadék fejében szabaduló Vizoviczki László lábán sincs már nyomkövető – tudta meg a PestiSrácok.hu. Az üzletember azután szabadult meg az elektronikus eszköztől, hogy pár hónapja a bíróság jogerősen is megszüntette a házi őrizetét és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.
A Fenyő-ügyben felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás mellett az éjszakai élet egykori uráról, Vizoviczki Lászlóról is levették a nyomkövetőt – tudta meg a PestiSrácok.hu. A költségvetési csalással és rendőrök megvesztegetésével is vádolt, az előzetesből két éve 250 millió forintos óvadékért cserébe szabaduló Vizoviczki lábáról azután került le a nyomkövető, hogy a Kúria – egyetértve a Fővárosi Ítélőtáblával – pár hónapja jogerősen is megszüntette a vállalkozó házi őrizetét és a másodfokú eljárás befejezéséig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele  szemben.

Vizoviczkit még tavaly áprilisban ítélte hét év börtönre és 600 millió forintos vagyonelkobzásra felbujtóként, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt első fokon a Fővárosi Törvényszék. Az ítélet ellen Vizoviczki, több vádlott-társa és az ügyészség is fellebbezett, így került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára, amely idén júliusban kezdte másodfokon tárgyalni a büntetőpert. Döntés valamikor ősszel várható a perben.

Az adócsalási ügy mellett a diszkócsászárt  és több főrendőrt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel is vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, majd május végén fogták el az első gyanúsítottakat. Vizoviczki és a főrendőrök perét 2015. január 14-én zárt eljárásban kezdte tárgyalni a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa, de még elsőfokú ítélet sem született az ügyben.

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ