Cropped landscape
Sport
Chris Froome ötödik győzelmére készül
2018-07-0514:00
Megmenekült az eltiltástól a brit kerékpárversenyző, Chris Froome, így ötödik diadalára készül a szombaton rajtoló Tour de France-on
Chris Froome rekordbeállításra készül a 105. Tour de France-on. Idén nyerheti meg ötödször a francia kerékpáros versenyt. Ám nem indult számára zökkenőmentesen az év, miután tavaly decemberben kiderült, hogy a Vuelta de Espana-n pozitív doppingmintát adott. Ennek ellenére versenyzési jogát nem függesztették fel, ügyét sem zárták le, így a tavaszi Giro D’Italia-t megnyerte.
 
„Ez nagy kihívást jelentő időszak volt számomra, de kezdettől fogva tudtam, hogy nem tettem semmi rosszat. Úgyhogy reménykedtem, hogy egyszer elérünk ide, a felmentésig. Nyilvánvalóan megkönnyebbültem, hatalmas súly gördült le a vállamról, ami az idei Tour de France-ba kerülhetett volna” 
- mondta Froome.
 
A nemzetközi szövetség hétfőn megszüntette az eljárást, így a címvédőnek lehetősége van megnyerni 5. Tour de France versenyét. A 21 etap nagy részét Franciaországban tekerik, leszámítva 1 szakaszt, ami Spanyolország területén halad. A verseny július 7-én, szombaton indul. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ