Cropped landscape
Sport
Svédország–Anglia a negyeddöntőben
2018-07-0412:01
Az utolsó negyeddöntős helyért óriási csata alakult ki Kolumbia és Anglia között. A háromoroszlánosok egészen a 95. percig továbbjutónak tűntek, ám a kolumbiai gólfelelős, Mina egyenlített. A hosszabbításban nem esett gól, így 11-es párbajra került sor, amelyben az angolok csak egyszer, míg a kolumbiaiak kétszer hibáztak. 
A mérkőzés első félideje komoly taktikai harcot hozott a felek között. Az egyetlen helyzet az angolok előtt adódott, de Kane fejese elkerülte a kaput. A fordulás után, az 54. percben büntetőhöz jutott Anglia. Carlos Sánchez szabálytalankodott Kane-nel szemben a 16-oson belül. A játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett magabiztosan lőtt az elmozduló Ospina helyére. Az első nagy kolumbiai helyzetig 81 perc telt el: Walker hibázott, a kolumbiaiak három a kettő ellen vezethették az angol kapura a labdát, de Cuadrado lövése végül célt tévesztett. Az ötperces ráadásban azonban már sikerült egyenlítenie Kolumbiának. Uribe távoli lövését még bravúrral szögletre ütötte Pickford. A sarokrúgás után Mina emelkedett a legmagasabbra és bólintott az angol kapuba. 1-1, jöhetett a hosszabbítás. 
 
A kétszer 15 perc nem hozott gólt, így jöhetett az idei vb harmadik tizenegyespárbaja. Négy sorozat után 1-1 büntetőt hagytak ki a csapatok. Az ötödik körben Bacca rontott, Dier viszont belőtte a maga 11-esét. Így továbblőtte Angliát a legjobb 8 közé, ahol a háromoroszlánosok Svédországgal csapnak össze.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ