Cropped landscape
Sport
Anglia bízik a továbbjutásban
2018-07-0315:46
Ma este a Kolumbia-Anglia összecsapással lezárul az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntős szakasza. Az angolok eddig 5 alkalommal találkoztak a dél-amerikaiakkal és még egyszer sem szenvedtek vereséget, ennek ellenére Harry Kane-ék nem számíthatnak könnyű mérkőzésre.
Az angol labdarúgó-válogatott 2006-ban nyert legutóbb meccset a kieséses szakaszban, akkor pont egy dél-amerikai együttes, Ecuador ellen. A szigetországiak sikerre éhes csapatukban bíznak, és megtörnék a rossz sorozatot.
 
„Mi vagyunk a legfiatalabb és legkevesebb tapasztalattal rendelkező együttes, de vannak rutinos játékosaink, akik segíthetnek az ifjaknak. Még minden előttük áll. Rendkívül éhesek a sikerre, és büszkék rá, hogy a válogatott mezt viselhetik. Biztos vagyok benne, hogy jó eredmény fogunk elérni” 
- mondta az angolok mestere, Gareth Southgate.
 
A kolumbiai válogatottnál a legfontosabb kérdés, hogy az utolsó csoportmeccsen Szenegál ellen megsérülő James Rodriguez pályára léphet-e este.
 
„Az MRI nem mutatott ki nagyobb vagy komolyabb sérülést, így a felépülése jó ütemben halad. Van még egy kis ideje, így bízunk benne, hogy bevethető lesz a mérkőzésen” 
- bizakodott a kolumbiaiak vezetőedzője, José Pékerman.
 
A két csapat utoljára 1998-ban találkozott vb-meccsen. Akkor az angolok 2-0-ra győztek. A mostani mérkőzést 20 órától rendezik a moszkvai Szpartak Stadionban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ