Cropped landscape
Sport
A svédek fogadkoznak, Svájc 90 perc alatt döntene
2018-07-0314:14
Ma játsszák a nyolcaddöntő utolsó két mérkőzését az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Az F-csoportból meglepetésre csoportelsőként továbbjutó Svédország Svájccal találkozik a legjobb 16 között. 
Előzetesen nem sokan gondolták volna, hogy a svéd válogatott elérheti a világbajnokság egyeneskieséses szakaszát. A keretben nincsenek világsztárok, mégis egy erős csapatot alkotnak ezen a tornán. Ezt a csoportból búcsúzó németek, és Mexikó ellen is bizonyították. A legjobb 16 között a svájciakkal csapnak össze, akik évről évre egyre több borsot törnek még a nagy csapatok orra alá is.
 
„Ismerjük a gyengeségeinket és az erősségeinket is. Tudjuk, hogy mi hozott el minket idáig. Svájc a találkozó esélyese, hosszú idő óta folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért” 
– mondta a svédek csapatkapitánya, Andreas Granqvist.
 
A svájci csapat jól kezdett a világbajnokságon, a brazilok elleni döntetlen lendületet adott a gárdának, és 64 év után ismét a legjobb 8 csapat közé jutnának.
 
„Remélhetőleg el fogjuk dönteni 90 perc alatt a mérkőzést, ha nem, akkor 120 perc alatt, de ha eljönnének a büntetők, akkor is örömmel vállalnám magamra a felelősséget” 
– mondta a svájciak középpályása, Granit Xhaka.
 
A találkozót 16 órakor rendezik a szentpétervári stadionban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ