Cropped landscape
Sport
Nehéz meccsre készül Argentína
2018-06-3011:59
A tegnapi pihenőnap után elsőként a Griezmann vezette Franciaország és a Messi által irányított Argentína találkozójával veszi kezdetét a nyolcaddöntők sora. A csoportjukból épphogy továbblépő dél-amerikaiaknak ma délután a torna egyik legerősebb csapata ellen kell pályára lépniük Kazanyban. 
Bár állítólag Lionel Messiék dirigálnak az argentin válogatottnál, a franciák elleni nyolcaddöntőt megelőző sajtótájékoztatón Jorge Sampaoli szövetségi kapitány ezt kategorikusan cáfolta. Szerinte közösen hozzák meg a döntéseket a játékosokkal, és így lesz ez Franciaország ellen is.

„Az a célunk, hogy mi irányítsunk. A franciáknak nagyon karakteres játékuk van, jól védekeznek, gyorsan visszaszerzik a labdát és hosszan meg is tartják azt. Griezmann és Giroud remekül megértik egymást elöl, épp ezért nagyon veszélyesek a kapura. Az az álmom, hogy ma egy olyan Argentínát látok majd a pályán, amely tele van szenvedéllyel és remekül futballozik. Ez nagyon fontos, hisz ha nem tudjuk ellenőrzésünk alatt tartani a meccset, akkor kemény fizikai harcra kényszerülünk, ami nem kedvez nekünk” 
– mondta Sampaoli.
 
A két csapat ma délután 16 órakor lép pályára az ünnepi díszben pompázó Kazanyban, ahol ezen a meccsen kívül még egy negyeddöntőt játszanak majd július 6-án.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ