Cropped landscape
Sport
A negyeddöntőbe jutás a tét
2018-06-3012:07
A tegnapi pihenőnapot követően várhatóan óriási taktikai harc jellemzi majd Uruguay és Portugália szombati mérkőzését az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A két együttes a nyolcaddöntőben küzd meg a továbbjutásért.  
A negyeddönttőbe jutásért Uruguay és Portugália mérkőzik meg egymással, mindkét együttes veretlenül kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé, az uruk ráadásul gólt sem kaptak csoportellenfeleiktől.
 
„Régóta készen állunk, gyakorlatilag 12 éve dolgozunk együtt. Azt gondolom, hogy ezen a világbajnokságon jó úton haladunk és közelebb vagyunk ahhoz, amit akarunk, mint valaha” 
-mondta az uruk szövetségi kapitánya, Óscar Tabárez.
 
Uruguay továbbjutásának megakadályozásában Cristiano Ronaldónak is nagy szerepe lehet majd.
 
„Portugália és minden más csapat sikere is függ a legjobb játékosaitól. Cristiano Ronaldót a világ egyik legjobb játékosaként tartjuk számon, ezért az ő teljesítménye is befolyásolni fogja a mérkőzést”
- nyilatkozta Fernando Santos, a portugál csapat szövetségi kapitánya.
 
Ha Portugália továbbjut és a másik ágon az argentin válogatott is, akkor Lionel Messi és Cristiano Ronaldo először, egyben valószínűleg utoljára csaphat össze a válogatottban világeseményen, hiszen az előbbi harmincegy, míg az utóbbi harminchárom éves.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ