Cropped landscape
Sport
Messi és Ronaldo is sorsdöntő meccs előtt
2018-06-2918:33
Ma van az első szünnap a labdarúgó-világbajnokságon. Szombaton Messi és Ronaldo is játszik, és ha nyernek, a folytatásban akár egymás ellen is pályára léphetnek.
Tekintettel arra, hogy az argentinok a franciákkal, a portugálok pedig Uruguayjal játszanak nyolcaddöntőt, egyiküknek sem lesz egyszerű dolga. De tény, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo egyetlen győzelemre van attól, hogy a pályán találkozzon a világbajnokságon.
 
 A Franciaország - Argentína összecsapással szombaton 16 órától elkezdődik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság egyenes kieséses szakasza. Egyik nagyágyú sem játszott meggyőzően a csoportmeccsek során, Jorge Sampaoli együttese ráadásul csak az utolsó pillanatban harcolta ki a továbbjutást Nigéria ellen Marcos Rojo találatával. A franciák legutóbb 1978-ban kaptak ki dél-amerikai csapattól a vébén, igaz, akkor éppen az argentinok verték meg őket kettő egyre.
 
A másik szombati találkozón Uruguay és Portugália mérkőzik meg egymással a negyeddönttőbe jutásért, mindkét együttes veretlenül kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé, az uruk ráadásul gólt sem kaptak csoportellenfeleiktől.
 
Ha mind Argentína, mind pedig Portugália továbbjut, akkor Lionel Messi és Cristiano Ronaldo először, egyben valószínűleg utoljára csaphat össze a válogatottban világeseményen, hiszen az előbbi harmincegy, míg az utóbbi harminchárom éves.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ