Cropped landscape
Sport
Löw magára vállalta a kudarcot
2018-06-2816:01
Joachim Löw teljes mértékben magára vállalta a felelősséget. A Dél-Korea elleni 2-0-ás vereség és történelmi búcsú után megszólalt a németek szövetségi kapitánya, aki nem mutogat másra a kudarc után. 
Mint ismert, a német labdarúgó-válogatott óriási meglepetésre 2–0-ra kikapott Dél-Koreától az oroszországi világbajnokság F-csoportjában, ezzel a negyedik helyen zárta a kvartettet. A történelmi kiesés után Joachim Löw szövetségi kapitány értékelte a látottakat.
 
„Én vagyok az első, akinek kérdéseket kell feltennie magának. A kiesés az én felelősségem. Erre az egészre aludnom kell egyet, mert most nagyon csalódott és frusztrált vagyok. Nem érdemeltük meg, hogy továbbjussunk, így azt sem, hogy megvédjük a címünket”
- nyilatkozta Löw.
 
A szurkolók nagyon csalódottak voltak a lefújást követően.
 
„Nagyon rosszul játszott a csapat. Megérdemelték a kiesést. A felkészülés borzasztóan sikerült és ez érezhető volt. Remélem, hogy tanulnak ebből, és négy év múlva jobban felkészülnek a tornára”
- mondta egy német szurkoló.
 
Érdekesség, hogy sorozatban harmadik alkalommal búcsúzott a csoportkörben a világbajnokság címvédője. A német válogatott története során először nem élte túl a csoportkör küzdelmeit.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ