Cropped landscape
Sport
Japán és Korea örülhetett
2018-06-2822:22
Japán és Szenegál is 1-0-ás vereséget szenvedett Lengyelország, valamint Kolumbia ellen, a világbajnokságok történetében először a fair play-szabály döntött. Mivel Japánnak kevesebb sárga lapja volt, mint az afrikai csapatnak, így az ázsiaiak jutottak tovább a második helyen. 
A csoportelső végül Kolumbia lett, pedig az utolsó forduló előtt a 3. helyről várta a folytatást, míg Szenegálnak egy döntetlen is biztos nyolcaddöntőt jelentett volna. A sorsdöntő mérkőzés a dél-amerikaiak kedve szerint alakult, 1-0-ra győzött Kolumbia.
 
Barátságos mérkőzésre nem lehetett számítani, egymásnak estek a csapatok, de ez a helyzetekben nem mutatkozott meg. A 13. percben a sárga mezes Kolumbia előtt adódott az első lehetőség. Quintero lőtt 23 méterről, de N’diaye nagyot védett. Még ugyanabban a percben a túloldalon Mané tört kapura, a játékvezető először büntetőt ítélt, majd a videobíró segítségével megváltoztatta döntését. Maradt a 0-0.
 
A 25. percben Quintero szabadrúgására Falcao érkezett, de fölé szállt a fejese. A félidő további részében a szenegáliak biztosan őrizték a gól nélküli döntetlent. A második félidőben igazi helyzetek nélkül gyűrték tovább egymást a csapatok, egészen a 74. percig. Ekkor Mina érkezett kiválóan egy szögletre, és a hálóba fejelt. Ezután elkezdett rohamozni Szenegál. Több helyzetet dolgoztak ki a hátralévő percekben, mint az egész mérkőzésen, de nem sikerült betalálniuk. Így utolsó afrikai csapatként búcsúztak a világbajnokságtól, míg Kolumbia az első helyen jutott tovább a csoportból.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ