Cropped landscape
Sport
Biztos brazil győzelem
2018-06-2811:47
Magabiztos győzelmet aratva jutott tovább Brazília a labdarúgó-vb-n. A brazilok 2:0-ra verték Szerbiát, és ezzel megszerezték a csoportelsőséget.
A mérkőzés első komolyabb helyzete a brazilok előtt adódott. Neymar lövését azonban Sztojkovics hárította. Pár perccel később ismét a szerb kapu forgott veszélyben, de Gabriel Jesus lövését ezúttal is védte a szerb hálóőr. A 36. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Coutinho adott remek labdát Paulinhónak, aki a kifutó kapus fölött emelte át a labdát és szerezte meg a vezetést Brazíliának. A félidő végén akár kettőre is nőhetett volna a dél-amerikaiak előnye, de Neymar kísérlete elkerülte a kaput.
 
A második félidőben már sokkal veszélyesebben játszott Szerbia. Mitrovicsnak több helyzete is volt, de egyik fejesét sem tudta gólra váltani. Nem úgy, mint a túloldalon Thiago Silva, aki Neymar szöglete után talált be fejjel a 68. percben. A mérkőzés hajrájában gólpassz után gólt is szerezhetett volna Neymar, de előbb 11 méterről fölé lőtt, nem sokkal később pedig nem tudott túljárni Sztojkovics eszén. A lefújásig már nem változott az eredmény. 2-0-ás győzelmével Brazília az E-csoport élén végzett és Mexikóval játszik a nyolcaddöntőben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ