Cropped landscape
Sport
Búcsúzott a címvédő
2018-06-2718:48
A világbajnoki címvédő Németország története során először csoportutolsóként esett ki a labdarúgó-világbajnokságról, miután 2-0-ás vereséget szenvedett Dél-Koreától.
Az első félidőben a zöld mezes német válogatott volt aktívabb, de mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani. A legközelebb a 40. percben járt a gólszerzéshez: Werner lőtt, lövésébe azonban belelépett egy dél-koreai védő. Az ezt követő szöglet után Hummelshez került a labda, cselsorozata után azonban a kifutó Csóba lőtt. 
 
A második félidő elején szinte azonnal megszerezhette volna a vezetést Németország: Goretzka fejesét azonban nagy bravúrral védte Cso. Ahogy telt az idő, úgy hozta be Löw sorra a támadóit, de a címvédő továbbra sem tudott gólt szerezni. Az utolsó 10 percben folyamatosan nyomás alatt volt a dél-koreai kapu, de sem Brandt, sem Kroos, sem Hummels nem tudott betalálni. A 92. percben pedig jött a dráma: véget ért a németek a számára a világbajnokság. Kim Dzsung Gvon szöglet utáni gólját először nem adták meg a játékvezetők les miatt, a videózás után azonban tisztán látszott, hogy a koreai csatár elé német lábról pattant a labda, így a találat szabályos volt. 
 
A 96. percben Szon gólja végleg eldöntötte a mérkőzést és azt, hogy a címvédő csoportutolsóként búcsúzik a világbajnokságtól.
 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ