Cropped landscape
Sport
Argentína megmenekült
2018-06-2710:29
Fantasztikus izgalmakat hoztak a kedd esti meccsek. 10 perccel a vége előtt még három csapat is bízhatott a továbbjutásban, végül Argentína megmenekült. 
A kék mezes Argentína győzelmi kényszerrel lépett pályára Nigéria ellen a D-csoport zárómérkőzésén, ráadásul a csoport másik összecsapására is figyelni kellett, hogy Izland ne győzze le Horvátországot. A dél-amerikaiak a saját feladatukkal hamar dűlőre akartak jutni, a 13. percben Banega remek indítását Messi vette át, majd egy védővel a nyakán a 16-oson belülről megszerezte a vezető gólt. Már az első félidőben megpróbálta eldönteni a meccset Argentína, egy szabadrúgás után Messi a bal kapufát találta el. 
 
A második félidő elején, vitatható 11-eshez jutott Nigéria, melyet Moses higgadtan értékesített. A döntetlennel máris az afrikaiak álltak továbbjutásra. Argentína nagyobb átütőerő nélkül támadott a továbbjutásért, de nagyobb helyzeteket inkább a kontrára berendezkedő Nigéria alakított ki. Az újabb fordulatra egészen a 86. percig kellett várni, ekkor Marcos Rojo kapásból lőtt a hosszú sarokba. 
 
Argentína így 2-1-es győzelmének és Izland vereségének köszönhetően a nyolcaddöntőben folytathatja a világbajnokságon. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ