Cropped landscape
Sport
Kolumbia maradt versenyben
2018-06-2513:00
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a Lengyelország-Kolumbia mérkőzéssel befejeződött a csoportkör 2. fordulója is. Kolumbia maradt versenyben, miután Mina, Falcao és Cuadrado góljával 3-0-ra legyőzte a nagy csalódást keltő lengyel válogatottat. Lengyelország csapata lett ezzel az első európai együttes, amely búcsúzott a tornától.
Kolumbia 1994 óta nem veszítette el első két csoportmeccsét világbajnokságon, így nagy nyomással lépett pályára a kék mezes együttes. A 37. percben Cuadrado lövésénél még nem talált be, de 3 perccel később James Rodríguez beadásából Mina fejjel már előnyhöz juttatta a dél-amerikaiakat. A fordulás után próbálkoztak a lengyelek is. Lewandowski közel állt az egyenlítéshez, Ospina azonban bravúrral védett. A 69. percben megbosszulta magát a kihagyott helyzet, Quintero kiugratását a kapitány Falcao váltotta gólra.
 
A végén Lengyelország teljesen kitámadt a felzárkózás érdekében, de ennek is kolumbiai gól lett a vége. Cuadrado egyedül roboghatott a lengyel kapu felé és lőtte meg csapata harmadik gólját.
 
Ezzel a vereséggel Lengyelország első európaiként búcsúzott a vb-től, míg Kolumbia majd Szenegállal játszik ki-ki meccset a továbbjutásért.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ